“Φρούριο” το Λονδίνο σε όλη τη διάρκεια του Ραμαζανίου[video]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η επίθεση με το βαν κατά περαστικών στο βόρειο Λονδίνο έγινε έξω από μουσουλμανικό κέντρο πρόνοιας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Seven Sisters Road.

Τόσο το ισλαμικό κέντρο, όσο και το τέμενος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν έκκληση για ηρεμία:

“Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.

Ο σύζυγος της δολοφονημένης βουλευτίνας Τζο Κοξ έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ότι τόσο οι ακροδεξιοί όσο και οι ισλαμιστές τρομοκράτες μοιράζονται μία ιδεολογία και  θα πρέπει να ηττηθούν.

Share.

About Author