Θέμα Καμμένου έβαλε ο Θεοδωράκης στον πρωθυπουργό [video]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον Σταύρο Θεοδωράκη υποδέχθηκε με θέρμη ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη σειρά συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για την απόφαση του Eurogroup αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επιτυχή εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη. Έδειχνε ευδιάθετος, παρά τη διήμερη νοσηλεία του και τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη την περασμένη Τετάρτη.

Παρά το γεγονός ότι στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρονταν ότι θα επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του σε δύο εβδομάδες, ο Σταύρος Θεοδωράκης προσήλθε κανονικά στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι έλαβε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τη δική του οπτική για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης».

«Γυρνάμε κάθε φορά στο σημείο εκκίνησης», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επεσήμανε πως «καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα», καθώς όπως είπε, «οι άλλες χώρες έκαναν αξιολογήσεις σε τρεις μήνες, εμείς χρειαζόμαστε πάντα κάποια χρόνια».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι συμφώνησαν με τον κ. Τσίπρα πως πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για εξεύρεση λύσης.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστές, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα ορισμένοι που δεν επιθυμούν λύση στο Κυπριακό.

Μιλώντας για την αξιολόγηση, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «αν όλα είχαν τελειώσει νωρίτερα, οι θυσίες του λαού θα έπιαναν τόπο» και υπογράμμισε ότι μένει πίσω η πραγματική οικονομία.

Σημείωσε επίσης ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα συζητηθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη στη Βουλή, όταν θα διεξαχθεί πιθανώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τον προβληματισμό για τις τελευταίες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, εκτιμώντας ότι αποκόπτουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από τις πρακτικές εκείνων της Ε.Ε.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, επαναλαμβάνοντας ότι το Ποτάμι θεωρεί πως «κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις».

«Είναι κάτι ανησυχητικό για υπουργό Αμύνης» επεσήμανε και κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να ελέγξει με κάθε τρόπο τον απόβλεπτο κ. Καμμένο».

Share.

About Author