4+1 διαφορετικές απόψεις για την υπόθεση Ακριβοπούλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η απαίτηση της Ν.Δ να απολυθεί (“απομακρυνθεί”) από την ΕΡΤ επειδή ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την παρακάτω ανάρτηση για τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προκαλέσει συζήτηση μεταξύ δημοσιογράφων αλλά και σχολιασμό στα social media.

Πρέπει να επισημανθεί πως η ανακοίνωση της Ν.Δ εισάγει καινοφανώς νέα ήθη. Ζητείται, για πρώτη φορά, από κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης η απόλυση δημοσιογράφου- παρουσιαστή από την ΕΡΤ, όχι για κάτι που είπε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του αλλά για κάτι που σχολίασε ή υπαινίχθηκε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Βεβαίως, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως αυτό που αναρτάται στο διαδίκτυο παύει να είναι “προσωπικό” αφού εκτίθεται σε χιλιάδες μάτια και γίνεται αντικείμενο συζήτησης, όπως και διατυπώνεται από ορισμένους ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι δισυπόστατος, δηλαδή δεν είναι άλλο ο ίδιος εκτός του μέσου όπου εργάζεται και άλλο όταν παρουσιάζει μια εκπομπή ή γράφει ένα άρθρο.

Αυτή η άποψη και αρκετά “θολή” είναι και ίσως “βολική” για να περιορίσει τον βαθμό ελευθερίας ενός δημοσιογράφου. Και σε κάθε περίπτωση εάν κάτι τέτοιο ισχύει για έναν δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης παύει να ισχύει για έναν δημοσιογράφο της ιδιωτικής (και ημι -παράνομα λειτουργούσας, για να μην το ξεχνάμε) τηλεόρασης.

Στην περίπτωση, για παράδειγμα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, η δημοσιογράφος είναι το…”μέσο” στο οποίο εργάζεται, άρα πρέπει να διατυπώνει λόγο” τύπου ΕΡΤ” (ποιος πρέπει να είναι αυτός ο λόγος είναι μία άλλη υπόθεση) και όταν αρθρογραφεί σε ένα σάϊτ, ή μιλά στο ραδιόφωνο και πάει λέγοντας; Κι αν κάποιοι απαντήσουν καταφατικά σε αυτό, προκύπτει η επόμενη ερώτηση: αυτό ισχύει το ίδιο για όλους;

Τα χυδαία και προσβλητικά που διατυπώνουν κατά του Αλέξη Τσίπρα, ή παλαιότερα για κάποιον άλλον, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές άλλων καναλιών (δεν χρειάζεται, φαντάζομαι, να αναφερθούν ονόματα) δεν αφορούν την ίδια κατηγορία;

Εάν, για παράδειγμα, ζητείται η απόλυση της Ακριβοπούλου από την ΕΡΤ για την συγκεκριμένη ανάρτηση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη (με την αισθητική και το περιεχόμενο της οποίας πολλοί και ίσως δικαίως μπορεί να διαφωνήσουν), δεν πρέπει να ζητείται και η απόλυση όσων κατ’  επάγγελμα χλευάζουν και χυδαιολογούν σε βάρος του Τσίπρα από δημόσιες τηλεοπτικές συχνότητες που έχουν εκχωρηθεί (μάλλον άνευ τιμήματος) σε ιδιώτες επιχειρηματίες;

Η καταστρατήγηση της δεοντολογίας, το ηθικό και το πολιτικώς ορθό ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο δημοσιογράφος εργάζεται στην ΕΡΤ, ενώ εάν εργάζεται σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό μπορεί ελεύθερα να χυδαιολογεί για έναν πολιτικό αρχηγό ή τον ίδιο τον πρωθυπουργό από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο έδρασε η Ακριβοπούλου και εξ αυτού ζητήθηκε η καρατόμησή της.

Προφανώς τα όρια μεταξύ των απόψεων είναι δυσδιάκριτα και εύκολα μπορεί κανείς να τα περάσει. Ούτε μπορεί αβασάνιστα κάποιος να υπερασπίσει την μία ή την άλλη θέση. Όμως το να ζητεί ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης την απόλυση δημοσιογράφου από την ΕΡΤ είναι αναμφίβολα πρωτόγνωρο και κατακριτέο…

Και κάτι ακόμα. Διεκδικούν κάποιοι (συνήθως χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα) μία ΕΡΤ ανεξάρτητη, όπου θα μπορούν να διατυπώνονται όλες οι απόψεις. Σε μία τέτοια περίπτωση, δηλαδή, η κάθε Ακριβοπούλου θα μπορεί την άποψη που διατυπώνει στο facebook να την διατυπώνει και σε αυτή την “ανεξάρτητη ΕΡΤ”; Τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα;

Ή εάν φιλοξενηθεί στην ΕΡΤ πολιτικός που περιφέρεται σε άλλα συστημικά μέσα και χυδαιολογεί σε βάρος του πρωθυπουργού θα ζητηθεί η άμεση απομάκρυνσή του από το πάνελ;

Εν κατακλείδι, το πρόβλημα της παρέμβασης Ακριβοπούλου ήταν η παρέμβαση αυτή καθ’ αυτή (αυτή κρίνεται εξευτελιστική για τον πρόεδρο της ΝΔ;) ή ότι παράλληλα εργάζεται στην ΕΡΤ; Άρα, όποιος εργάζεται σε οποιοδήποτε άλλο μέσο (πάντοτε σε δημόσια συχνότητα) μπορεί ελεύθερα να χυδαιολογεί σε βάρος θεσμών και προσώπων που εκπροσωπούν θεσμούς;

anatropinews.gr

 

Διαβάστε τέσσερις απόψεις για το ίδιο θέμα που “εκτέθηκαν” στο διαδίκτυο:

Γιώργος Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.gr

Ακούγεται απίστευτο: φιλοευρωπαϊκό κόμμα, με επικεφαλής που προβάλει ότι είναι σύγχρονος πολιτικός, ζήτησε την απόλυση δημοσιογράφου γιατί δεν του άρεσε μια ανάρτησή του στο FB. Για την ακρίβεια η ΝΔ αξιώνει να απομακρυνθεί από την ΕΡΤ η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου- ούτε καν να μην μετέχει σε εκπομπή που δουλεύει.

Κατά τη κρίση των αρμοδίων της ΝΔ: «συνεχίζει τις υβριστικές και χλευαστικές επιθέσεις εναντίον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη»- σ.σ. είναι δηλαδή …υπότροπη!- με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Δεν έκανε δηλαδή στην εκπομπή που εργάζεται αυτό το ανοσιούργημα, αλλά σε «μέσο κοινωνικής δικτύωσης»- ενδεχομένως τα λέει αυτά και στους φίλους τους. Είναι με αλλά λόγια αντι-Μητσοτακικών φρονημάτων- και φακελωμένη μάλιστα. Εξ ου και η ΝΔ ως μέλλουσα ιδιοκτήτης της ΕΡΤ ζητάει από τη διοίκηση της να την «απομακρύνει».

Η Ακριβοπούλου δεν έκανε κάτι λάθος στη δουλειά της, ούτε έβλαψε την επιχείρηση στην οποία εργάζεται. Εκφράσθηκε …απρεπώς για τον … πρόεδρο της ΝΔ. Άρα » αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία σχέση με την αντικειμενικότητα«. Η ΝΔ κατήγγειλε: «αισθάνεται ότι πληρώνεται με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι για να κάνει σωστά τη δουλειά της, αλλά για να επιδεικνύει όλο της το μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους της Κυβέρνησης».

Δηλαδή κάποιος που πληρώνεται από έναν εργοδότη, για να θεωρηθεί ότι κάνει καλά τη δουλειά του πρέπει να πληροί και ένα νέο κριτήριο: να μην εκφράζεται -πουθενά- άσχημα για τον Μητσοτάκη.
Ποια ήταν η ύβρις της δημοσιογράφου κατά της ιερότητας του προσώπου του προέδρου της ΝΔ; Ένα …κολλάζ με το οποίο σχολίαζε την εμμονή του για εκλογές. Αμφίβολης αισθητικής, αλλά πάντως και κολλάζ και όχι υβριστικό. Ειρωνικό, ίσως.

Τους ενόχλησε το «σλόγκαν» ή ότι τον εμφανίζει κακοντυμένο;

Οπως έγραψε ο Κ. Γιαννακίδης στο Protagon θα μπορούσαν να …. αντισχολιάσουν, αντί να ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι από κάποιον αναρμόδιο επί του θέματος- όπως είναι η ΕΡΤ εν προκειμένω.

Τι να κάνει δηλαδή η Ακριβοπούλου; Να στέλνει στις αναρτήσεις της για έγκριση στη διοίκηση, ή στη στη…ΝΔ; Θα μας τρελάνουν; Θα επιτρέπει για καιρό ο πρόεδρος της ΝΔ σ’ αυτό το σύστημα να τον εκθέτει προσδίδοντας του χαρακτηριστικά χειρότερα από του Σαμαρά;

Έχει ακούσει και έχει διαβάσει πως μιλάνε κάποιοι στα ΜΜΕ που τον υποστηρίζουν; Έχει ακούσει τους βουλευτές τους πως εκφράζονται για τους κυβερνητικούς; Παρακολουθεί τις εκπομπές του αντιπροέδρου του; Θυμάται κανείς τς έγραφαν και έλεγαν οι Συριζαίοι ως αντιπολίτευση για τους Πασόκους; Τι έλεγαν και έγραφαν για τον Γ. Παπανδρέου; Παρακολουθεί τι καταχωρείται στον σοβαρό διεθνή τύπο ως σάτιρα; Πόσο μάλλον στο Διαδίκτυο.

Αλίμονο αν επακολουθούσαν απολύσεις και τιμωρία για όποιον δεν εμφανίζει τον Κυριάκο με την επιθυμητή εικόνα. Ούτε οι φανατικοί Μουσουλμάνοι όταν σατιρίζουν τον Μωάμεθ οι «άπιστοι» δεν αντιδρούν έτσι. Έλεος.

Αν η Ακριβοπούλου κάνει καλά τη δουλειά για την οποία προσλήφθηκε στη εκπομπή της ΕΡΤ η διοίκηση της δεν έχει κανένα δικαίωμα να την ελέγξει, για ό,τι κάνει εκτός ΕΡΤ. Αν αυτό που κάνει είναι υβριστικό, ας την υποβάλουν μήνυση οι θιγόμενοι. Υπάρχουν νόμοι στη χώρα, στους οποίους δεν συγκαταλέγονται οι κομματικές ανακοινώσεις.

Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι ότι από κάποιους ανεγκέφαλους στη ΝΔ ασκείται ένα είδος τρομοκρατίας. Μετά τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούνται με ειδικά δικαστήρια φτάνουν και στους δημοσιογράφους. Δεν είναι η πρώτη φορά. Κάποιοι έχουν εξωθήσει τον Κυριάκο σε προσωπικά παρεμβάσεις σε ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι τηλεφωνεί -και όχι για να πει την γνώμη του.

Δεν τηλεφώνησε στον Χατζηνικολάου ζητώντας του να «μαζέψει» – πραγματικά ακραίων εκφράσεων- παραγωγό του ραδιοφώνου του -και ακολούθησε εξώδικο; Δεν διαμαρτυρήθηκε στον ΑΝΤ1 για την πρόσληψη στελέχους, που ήταν υπουργός του κόμματος του μάλιστα, αλλά όχι της δική του ομάδας; Δεν τηλεφωνούν άμεσοι συνεργάτες του σε δημοσιογράφους λέγοντας «Ο Κυριάκος ενοχλήθηκε γι αυτά που έγραψες…»;

Είναι μια καινοφανής πρακτική. Όλοι οι πολιτικοί ενοχλούνται όταν κάτι στη δημοσιότητα δεν τους αρέσει. Πολλοί επεμβαίνουν. Αλλά είναι άλλο η επέμβαση για να πει τη γνώμη τη κάποιος και να διορθώσει κάτι που είναι λάθος, ακόμη και να παραπονεθεί, και άλλο να επιθυμεί.. ησυχία νεκροταφείου σε ό,τι τον αφορά.

Ύμνους και αγιογραφίες και όχι κριτική. Όσο κακόπιστη, η κακόγουστη και αν είναι αποτελεί δικαίωμα, αν δεν παραβαίνει το νόμο. Ο καθένας μπορεί να γράφει και να λέει ό,τι θέλει- και κρίνεται. Αν παρανομεί υπάρχουν νόμοι και δικαστήρια. Οι εκφοβισμοί με αξιώσεις απολύσεων και διακίνηση προεδρικής δυσαρέσκειας είναι μέθοδοι σκοταδισμού άλλων εποχή και άλλων καθεστώτων. Δεν έχει κανένα λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ να συνδέεται με αυτά…

ΥΓ: Ούτε η ΕΣΗΕΑ να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλει να πει και πού το πάει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

 

Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πρώην διευθυντής ειδήσεων του Mega Channel, στο aixmi.gr

Ακούγεται το εξής «καλαμπούρι» τελευταία: Όποιος βρίζει, χλευάζει, συκοφαντεί όποιον στο Facebook ή στο Twitter, το κάνει ιδιωτικά -όχι δημόσια! Γράφει σε προσωπικό ημερολόγιο τις σκέψεις του και τις μοιράζεται με φίλους! Συνεπώς, κακώς του αποδίδεται ως δημόσια έκφραση γνώμης κάτι που, ουσιαστικά, αποτελεί οιονεί ιδιωτική «εξομολόγηση».

Αν δικηγόρος χρησιμοποιήσει την άποψη αυτή ως υπερασπιστική γραμμή σε δικαστήριο, σας διαβεβαιώ ότι θα «κάψει» τον πελάτη του. Έχω και ιδία πείρα: το επιχείρησε γνωστός νομικός για να υπερασπιστεί blogger που με καθύβριζε, και το δικαστήριο ομόφωνα τον καταδίκασε. Γνωρίζω δε και άλλες πολλές καταδικαστικές αποφάσεις, οπότε νομικά το θέμα έχει κριθεί.

Ας δούμε, όμως, την υπόθεση και στις άλλες διαστάσεις της. Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνει ένα σχόλιο στο Twitter, όπου τον ακολουθούν εκατομύρια άνθρωποι, όλοι οι δημοσιογράφοι, όπου γης, το εκλαμβάνουμε ή όχι ως επίσημη δήλωση; Όταν η Μαντόνα ανεβάσει μια ανάρτηση, θεωρείται ή όχι επίσημη θέση της; Όταν ο Χέρμαν βαν Ρομπέι έγραψε στο Twitter ότι τον διαδέχεται στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Ντόναλντ Τουσκ, το αναμεταδώσαμε όλοι ή μήπως όχι;

Έκανα αναφορά σε κορυφαία πρόσωπα του πλανήτη για να καταδείξω το γελοίον του πράγματος, το οποίο μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να αναπτυχθεί. Συνοψίζεται στο εξής: «Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν συνιστούν δημόσιο χώρο, άρα εκεί μπορώ να γράφω ό,τι θέλω για όποιον θέλω και μετά να ισχυρίζομαι ότι κακώς έχωσε τη μύτη του και είδε να κοπρίζω πάνω στο όνομά του. Θα μπορούσα να τον κατηγορήσω ακόμη και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων».

Έχω να παρατηρήσω πως το γελοίον της υπόθεσης είναι το μικρότερο κακό. Πίσω από αυτό κρύβεται κάτι βαθύτερο, η παραδοσιακή μπαγαποντιά κάποιων Ελλήνων και Ελληνίδων, που πιστεύουν ότι μπορούν να λειτουργούν χωρίς όρια και χωρίς κόστος.

Συκοφαντούν κάποιον στο Twitter, το διαβάζουν οι χιλιάδες ακόλουθοί τους, το αναπαράγουν άλλοι τόσοι ή και περισσότεροι, και -κατά τα άλλα- πρόκειται για μια ιδιωτική σκέψη.

Εξευτελίζουν άλλον στο Facebook, το διαβάζουν οι 5,000 διαδικτυακοί τους φίλοι, το αναπαράγουν άλλοι χρήστες, μπαίνει ως είδηση σε σάιτ, σε λίγες ώρες το έχουν διαβάσει δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, και -κατά τα άλλα- πρόκειται για ιδιωτικό στοχασμό…

Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να γράψω για το θέμα αυτό. Αποφάσισα να το κάνω τώρα με αφορμή το κολάζ που δημοσίευσε στο Facebook η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου –κολάζ, το οποίο παρουσίαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ζητιάνο να επαιτεί εκλογές.

Η συνέχεια είναι γνωστή: Η ΝΔ ζήτησε να εκδιωχθεί από την ΕΡΤ, στη συνέχεια η ίδια κατέβασε την ανάρτηση, πολλοί αντισυριζαίοι τη «στόλισαν», υπενθυμίζοντας ότι για τη θέση της στην κρατική τηλεόραση πληρώνεται από όλους τους Έλληνες, ενώ οι συριζαίοι υποστήριξαν ότι «άλλο η ιδιωτική σελίδα του Facebook ή του Twitter και άλλο η δημόσια θέση στην ΕΡΤ», όπου παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης».

Θα γράψω με λίγα λόγια την άποψή μου. Πρώτον, το διαδίκτυο είναι δημόσιο βήμα και όχι ιδιωτικό σημειωματάριο. Δεύτερον, κάθε δημοσιογράφος είναι ΈΝΑ πρόσωπο -και στο Μέσο που εργάζεται και στο διαδίκτυο όπου εκφράζεται. Δεν υπάρχουν Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Συνεπώς, ό,τι λέει στο ένα, τον συνοδεύει και στο άλλο. Τρίτον, όταν ο δημοσιογράφος εργάζεται στην κρατική τηλεόραση -άρα, στον μισθό του συνεισφέρουν όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως κομματικού φρονήματος, μέσω του ανταποδοτικού τέλους στη ΔΕΗ -οφείλει να τους σέβεται και να μη χλευάζει αρχηγούς ή στελέχη κομμάτων, που κάποιοι έχουν επιλέξει στις εκλογές.

Κάνω μια παύση εδώ για να σημειώσω ότι η Κατερίνα Ακριβοπούλου είναι καλή και έμπειρη δημοσιογράφος, έχει εργαστεί με επιτυχία σε έντυπα της Αριστεράς αλλά και στον Σκάι, απ’ όπου διώχτηκε ως συριζαία –πράγμα απαράδεκτο. Πολιτικά ανήκε πάντα στην Αριστερά, παλαιότερα στο ΚΚΕ και μετά στον Σύριζα, λογικό είναι λοιπόν να νοιώθει πολύ κοντά στη σημερινή κυβέρνηση και τα στελέχη της, με τα οποία άλλωστε συμπορεύεται επί δεκαετίες.

Η στάση της ως παρουσιάστριας στην «Αίθουσα Σύνταξης» είναι καταφανώς μπαταρισμένη, αλλά και αυτό μπορώ να το καταλάβω -είναι πολύ δύσκολο να βάλει κανείς στην άκρη πολιτικές και συναισθηματικές ταυτίσεις δεκαετιών. Οι τηλεθεατές, άλλωστε, είναι εκείνοι που στέλνουν τον τελικό λογαριασμό και στην ίδια και στους άλλους συντελεστές της εκπομπής. Τα μικρά μονοψήφια ποσοστά, που «κερδίζει» καθημερινά, θα ήταν κάτι παραπάνω από επαρκής λόγος για να κινητοποιηθούν οι φυσικοί της προιστάμενοι στην ΕΡΤ, αλλά από τη στγμή που δεν υπάρχει καμιά λογοδοσία, δεν τρέχει τίποτα. Είναι προφανές ότι ικανοποιείται ο πρώτιστος στόχος της συνεπούς στήριξης των κυβερνητικών θέσεων, τον οποίον έχουν θέσει οι πολιτικοί προιστάμενοι τής κρατικής τηλεόρασης.

Μπορεί να παρακολουθούν ημερησίως την εκπομπή μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες τηλεθεατές (πράγμα που αντιστοιχεί σε ραδιοφωνικό και όχι τηλεοπτικό προϊόν), μπορεί μετά την αποχώρηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Μανόλη Κοττάκη και της Πηνελόπης Γαβρά η ήδη χαμηλή τηλεθέαση να υποχώρησε πάνω από 30%, επειδή έπαψε να ακούγεται εντελώς οποιδήποτε διαφορετική φωνή, μπορεί έκτοτε η πορεία της να είναι συνεχώς πτωτική, αλλά όλα δείχνουν εντάξει…

Δεν είναι ούτε η πρώτη και, πολύ φοβάμαι, πως δεν θα είναι ούτε η τελευταία, που δημοσιογράφος-οι στην κρατική τηλεόραση εκτελούν κομματική αποστολή. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε επί δεκαετίες και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ στην κυβέρνηση. Τα δικά τους «καλά» ακολουθεί ο Σύριζα σαν «καλός μαθητής». Κάποτε θα γίνουν εκλογές, κάποτε θα αλλάξει η κυβέρνηση, οπότε θα απομακρυνθεί η Ακριβοπούλου και οι υπόλοιποι. Οπότε γιατί σηκώνεται τόση «σκόνη»;

Η «σκόνη» σηκώνεται, όχι για όσα κάνει ή παραλείπει η Ακριβοπούλου, παρουσιάζοντας την εκπομπή στην ΕΡΤ. Αλλά, για όσα δημοσίως λέει εκτός ΕΡΤ, ενώ εργάζεται στην ΕΡΤ. Ειρωνεύεται συστηματικά τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, τον αποκαλεί «Κούλη», τον χλευάζει, τον απαξιώνει.

Έχει αυτό το δικαίωμα ενώ εργάζεται στην κρατική τηλεόραση; Η απάντησή μου είναι ΌΧΙ, με κεφαλαία γράμματα. Όσο και αν τον αποστρέφεται, οφείλει να σέβεται τα θέσμια. Φαντάζεται κανείς, κάποιον παρουσιαστή στο BBC να εξευτελίζει, στο διαδίκτυο, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης (όποιος και αν είναι αυτός); Θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Η Ακριβοπούλουλου, όμως, το κάνει -και όσοι υπερασπίζονται τη στάση της παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, μιλώντας για δήθεν απόπειρα λογοκρισίας και άλλα φληναφήματα.

Κλείνοντας, σημειώνω ότι δεν είναι καθόλου κανονικό να αξιώνει η αντιπολίτευση την απόλυση δημοσιογράφου από την ΕΡΤ, ακόμη και αν αυτός έχει χάσει κάθε μέτρο. Είναι η κομματική θηλειά στο λαιμό της κρατικής τηλεόρασης, εδώ και δεκαετίες, που επιτρέπει ακόμη και τη διατύπωση τέτοιας αξίωσης. Η Ακριβοπούλου κρίνεται κάθε απόγευμα από τους πολίτες. Αν ήθελε η αντιπολίτευση να εγείρει θέμα, έπρεπε να το κάνει συνολικά και θεσμικά, ζητώντας να εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί ανέχεται ειδήσεις και εκπομπές, με ποσοστά Αλάσκας.

Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση -όποια και αν είναι- θα επιτρέψει στην κρατική Ραδιοτηλεόραση να βγάλει το κομματικό κοστούμι, ώστε να γίνει επιτέλους δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τις ειδήσεις και τις εκπομπές της οποίας θα εμπιστεύονται καθημερινά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες…

Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου ανέβασε στο προφίλ της στο facebook μία φωτοσοπιά που δείχνει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ζητιανεύει για εκλογές. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξοργίστηκαν. Και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν την απομάκρυνση της δημοσιογράφου από την ΕΡΤ, όπου και παρουσιάζει καθημερινά την ειδησεογραφική εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης».

Στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ούτε χιούμορ, ούτε δίκαιο. Ας μη συζητήσουμε για την αισθητική της ανάρτησης. Στην Πειραιώς μπορεί να τη βρήκαν προσβλητική, όμως δεν πρέπει να λησμονούν ότι αυτό που σήμερα κάνει το.. photoshop, το έκανε παλαιότερα η γελοιογραφία. Θα μπορούσαν να απαντήσουν με ένα σαρκαστικό αστείο. Και με τακτ που, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ, στέλνεις κάποιον στο διάολο και εκείνος σε ευχαριστεί για το ταξίδι.
Η Νέα Δημοκρατία ζητεί την απομάκρυνση της δημοσιογράφου όχι για την ποιότητα της δουλειάς που κάνει στη δημόσια τηλεόραση, αλλά για μία ανάρτηση στο facebook, κοινώς για την προσωπική της άποψη. Αυτή η αντίληψη, όσο και αν συνάδει με τα εγχώρια πολιτικά και δημοσιογραφικά ήθη, είναι βαθιά αναχρονιστική. Οι απόψεις που η Ακριβοπούλου καταθέτει ιδιωτικώς, ουδόλως αφορούν το λόγο που αρθρώνει δημοσίως. Αν η Νέα Δημοκρατία εκτιμούσε ότι η Ακριβοπούλου προσβάλλει τον πρόεδρο της από το πλατό της δημόσιας τηλεόρασης, τότε μπορούσε να εγείρει θέμα. Αλλά και πάλι θα χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή καθώς η συζήτηση θα έπρεπε να διαχωρίσει το δικαίωμα στην κριτική από τη συνειδητή προσβολή.

Βέβαια και η Ακριβοπούλου οφείλει να γνωρίζει ότι σήμερα είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το δημόσιο από το ιδιωτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πρόσωπα, όπως η ίδια, που απολαμβάνουν προβολή από δημόσιο μέσο και αμοιβή από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εδειξε να το αντιλαμβάνεται, αφαιρώντας την επίμαχη φωτογραφία από το προφίλ της.
Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση στοχοποιούσε με χυδαίο, με εμετικό τρόπο μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους. Το κάνει και σήμερα και μάλιστα ως φορέας εξουσίας. Καλό είναι η Νέα Δημοκρατία να επιδείξει εγκράτεια, ειδικά όταν δηλώνει πως εμπνέεται από τις αρχές του φιλελευθερισμού. Οι δημοσιογράφοι κρίνονται από το κοινό τους. Από την αναγνωσιμότητα ή τα ποσοστά της τηλεθέασης τους. Το ίδιο και η Ακριβοπούλου.

Γιώτα Δημητρακοπούλου από το enimerosi24.gr

Τώρα εδώ το situation από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις! Μία μέρα guys μου μετά το πολυαναμενόμενο Eurogroup και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει με ανακοίνωση… για την απομάκρυνση της Ακριβοπούλου από την ΕΡΤ! Ντάξει! Μα είναι για γέλια ο wannabe prime minister! Και για κλάματα την ίδια ώρα…
Breaking news
Βρε Κούλη. Βρε Αία! Τον πόνεσε το σκιτσάκι που είχε ανεβάσει η journalist στο Facebooki της – τον ίδιο να ζητιανεύει εκλογές – και το χασε ο μπαγάσας! Βρε Κούλη. Άκου δω τώρα breaking news να πάθεις σόκι! Και δέος!
Μακριά!
Αν πιστεύει ακράδαντα κάθε λέξη και νόημα της ανακοίνωσης και του σκεπτικού που μπουμπούνισαν εκεί στη ΝΔ για να τζάσουν την Ακριβοπούλου… τώρα guys μου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα πρεπε κανονικά να μιλάει με ίχνος δημοσιογράφου! Να τον βλέπει στο δρόμο (τον δημοσιογράφο) και να αλλάζει πεζοδρόμιο!
Έχει απασφαλίσει το σύμπαν, η Ακριβοπούλου τον μάρανε
Διότι guys μου; Και τα χουμε ξαναπει. Στα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει στο country τέτοιο απασφάλισμα των journalists… που δεν λέγεται! Δεν περιγράφεται! Κάποτε, κάπου μιλούσαμε για «αντικειμενικότητα» που πρέπει να χει ένας δημοσιογράφος και να μην κάνει σημαία του τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ποιο κόμμα στηρίζει κτλ. Ε, τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν απασφαλίσει λέμε όλοι! Και έχουν καταργηθεί τα everything!
Hello Κούλη;
Το τι γίνεται στα σόσιαλ μίντια δεν περιγράφεται! Από το μένος τους όλοι για την κυβέρνηση – και όταν λέμε όλοι εννοούμε τους journalists, δεν μας νοιάζει αν τοποθετούνται πολιτικά π.χ. οι κομμωτές… Αυτοί λοιπόν guys μου, οι journalists, έχουν λαλήσει. Και γράφουνε καθημερινά σημεία και τέρατα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση.
Τέρατα λέμε
Δεν είδαμε να ενοχλείται κανένας. Από τη ΝΔ. Και αν πείτε τώρα το γνωστό – την ΕΡΤ την πληρώνουμε κτλ. Να σας πούμε ότι υπάρχουν και στην ΕΡΤ δημοσιογράφοι που τις επικροτούν αυτές τις αναρτήσεις με τα λάικ, τα χαχα κτλ. Και πάλι δεν είδαμε να ενοχλείται κανένας! Αλλά και γενικώς, είπαμε. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στις ενημερώσεις τους, που κάθονται δίπλα τους στα πάνελ, ή που τους φιλοξενούν γενικώς στις εκπομπές τους… που γράφουνε τέρατα στα facebookiα και τα τουίτερ τους! Κανονικά λοιπόν δεν θα πρεπε να τους μιλάνε εκεί στη ΝΔ σε όλους αυτούς!
Επί ΝΔ ήταν όλα υπέροχα…(κινδύνευε με λουκέτο το FB και το twitter!)
Η Ακριβοπούλου μας πείραξε; Γνωστοί δημοσιογράφοι που κοροιδεύουνε κάθε μέρα την κυβέρνηση, δεν τους θίγουν τις δημοσιογραφικές τους ευαισθησίες; Διότι όλους αυτούς τους journalists δεν είναι ότι είναι πάντα έτσι μες στην κριτική της εξουσίας. Επί ΝΔ μούγκα στρούγκα ήτανε! Αλλά βέβαια τότε δεν υπήρχε και λόγος να κανιβαλίσεις στα σόσιαλ μίντια. Ήταν όλα υπέροχα!
Δύο μέτρα … και 15 σταθμά
Όπως πχ τώρα που ενώ όταν κυκλοφορούσε ότι ο Σαββίδης θα πάρει τον ΔΟΛ, κράζανε όλοι και ήταν στα κάγκελα για τη διαπλοκή που ερχόταν καβάλα στο άλογο… Τώρα που το συγκρότημα πήγε στα χέρια του Μαρινάκη, ξαφνικά την εξολοθρεύσαμε! Τη διαπλοκή! Για αυτό πια δεν καταγγέλλει κανείς το nothing!
Duty free γελοιότητα, κοπιάστε!
Ε, μα είμαστε για γέλια! Και για κλάματα! Τελικά αυτό το country ένα προιόν εξάγει με εξαιρετική επιτυχία. Τη γελοιότητα! Σε μεγάλες δόσεις! Duty free σε όλο το universe!

Share.

About Author

 • real.gr
 • enikos.gr

«Λέμε τι θέλουμε να κάνουμε για να το ξέρουν όλοι, τα κόμματα και οι αγορές. Αυτή την έννοια έχει η [...]

Καθώς η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν είναι επιτακτικώς απα [...]

Οι επενδυτές ανησυχούν για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας μετά τις εκλογές του Ιουνίου. [...]

Την Δευτέρα θα στείλει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών τις παρατηρήσεις-προτάσεις της στην ΤτΕ και το υπου [...]

Στα τελευταία επεισόδια του Survivor έχουμε δει τους παίκτες της ομάδας των Διασήμων να... [...]

Η αγαπημένη κωμωδία «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης»των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου... [...]

Δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ως οι δράστες της δ [...]

 • Sports

  • Σχετικα με εμας

   AnatropiNews

   Το anatropinews είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα με στόχο την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση των επισκεπτών του. Μπορείτε να μας βρείτε στα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα:

  • Εφημεριδες

  • Η φωτογραφια της ημερας

  Copyright © 2017 anatropinews. Created by  sitedesign.gr