Επίθεση Ερντογάν για τους “πραξικοπηματίες”- Στην Αθήνα ο Γιλντιρίμ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε Αθήνα και Θράκη, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην Ελλάδα για το θέμα της μη έκδοσης από την ελληνική δικαιοσύνη των αξιωματικών που φέρεται να ενεπλάκησαν στο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού. Η κλιμάκωση της επιθετικότητας του Τούρκου προέδρου γίνεται μία ημέρα πριν την άφιξη του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του υπ. Εξωτερικών Μεβσούτ Τσαβούσογλου για ανεπίσημη επίσκεψη στη Θράκη. Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου θα συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Κοτζιά σε μια προσπάθεια να συζητηθεί το Κυπριακό και η πιθανότητα μιας διμερούς επαφής πριν τη Διάσκεψη της Γενεύης.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε μεταξύ άλλων την Ελλάδα, ότι υποθάλπει τους τρομοκράτες (σ.σ κατηγορούμενους για συμμετοχή το πραξικόπημα), οι οποίοι διέφυγαν από την Τουρκία και δεν έχουν εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

«Ορισμένοι ακόμα κρύβουν τους τρομοκράτες που έφυγαν από εδώ. Όπως η Ελλάδα και η Γερμανία. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή, υπάρχουν πάνω από δέκα στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Τι ανοησίες είναι αυτές;» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Με το τρόπο αυτό όμως ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε έτσι άλλη μια φορά,ότι δικαίως η ελληνική δικαιοσύνη αρνείται να εκδώσει όσους ζητά η Τουρκία, καθώς εκεί υπάρχει πλέον σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του κράτους δικαίου μιας πραγματικά ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Ο Ερντογάν Επιτέθηκε επίσης στις χώρες της ΕΕ, τις οποίες κατηγόρησε για φασισμό, αναφερόμενος στην απαγόρευση των προεκλογικών εκστρατειών την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

«Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, στην ιστορία, στο παρελθόν, υπήρξαν ναζιστικές και φασιστικές εφαρμογές. Δυστυχώς, τα ίδια έχουν εφαρμοστεί και στους πολίτες μου» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Share.

About Author