Συναίνεση στο Washington Group για την ελάφρυνση του χρέους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έθεσε στο πλαίσιο του πρόσφατου άτυπου Washington Group με επιτακτικό τρόπο το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ζητώντας συμφωνία, για να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα όπως μεταδίδει το protothema.gr που επικαλείται πηγές εκτός του ταμείου η κ. Λαγκάρντ βρήκε συναίνεση από τα μέλη του.

Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εντούτοις η κυρία Λαγκάρντ φέρεται να νιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται εν όψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου. Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κυρία Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενό της.

 

Share.

About Author