Κομισιόν: Ικανοποίηση για το πολυνομοσχέδιο- Τώρα, λύση για το χρέος.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων του πακέτου πολιτικής που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι τώρα θα αναζητηθεί μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρτ δήλωσε τα εξής:

«Η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών Αρχών στις αρχές του μήνα, άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.
Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επικρατεί και στο Βερολίνο, πηγές της Καγκελαρίας και του υπουργείου Οικονομικών, μάλιστα, κάνουν λόγο για ισχυρή πολιτική βούληση να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται σε ποιο βαθμό μπορεί να υπάρξει σύγκλιση σχετικά με το χρέος δεδομένου ότι ο δημόσιος λόγος των γερμανών αξιωματούχων παραμένει σε σημαντική απόκλιση από τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Share.

About Author