Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στο Ζάππειο Μέγαρο[συνέδριο]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Απριλίου, ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Βολιβία, την Ινδία, την Ιταλία, το Ιράν, το Ιράκ, το Μεξικό και το Περού -10 χώρες που εκπροσωπούν Μεγάλους Αρχαίους Πολιτισμούς- θα συναντηθούν, στο Ζάππειο Μέγαρο για να συμμετάσχουν σε διήμερο Ακαδημαϊκό Συνέδριο με θέμα το ρόλο του πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (ACF)

Την Κυριακή 23 Απριλίου, στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συνεδρίου που θα λάβει χώρα παράλληλα με την Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, θέμα συζήτησης θα είναι η “Διαχρονική σημασία και απήχηση των Αρχαίων Πολιτισμών και η σχέση τους με τη σύγχρονη εποχή”. Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου, οι εργασίες θα επικεντρωθούν στο ρόλο του πολιτισμού ως εργαλείου ήπιας και έξυπνης ισχύος και ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.

Συντονιστές των διήμερων συζητήσεων θα είναι ο Πρέσβυς, κ. Γεώργιος Βέης και οι Καθηγητές, κ.κ. Πλάτων Μαυρομούστακος και Νίκος Λέανδρος.

Απώτερος στόχος της διεθνούς ακαδημαϊκής συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο των αρχαίων πολιτισμών στο σύγχρονο κόσμο, τη θέση της πολιτιστικής βιομηχανίας και την αξιοποίηση του πολιτισμού προς όφελος της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Θα συζητηθούν, επίσης, η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν στο Φόρουμ και θα διερευνηθούν δυνητικά πεδία συνεργασίας για την οργάνωση κοινών δράσεων με γνώμονα την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Share.

About Author