Τάρτα με κολοκυθάκια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και η συνταγή απλή.

Προσοχή: Επιλέγουμε μικρά κολοκυθάκια, γιατί είναι πιο νόστιμα και συνήθως έχουν λιγότερα σπόρια. Το χρώμα τους πρέπει να είναι λαμπερό και έντονο και να μην έχουν ρωγμές ή χτυπήματα. Αν όταν τα ακουμπάμε στο φλοιό νιώθουμε σαν να μας τσιμπάνε μικρές βελόνες, τα κολοκυθάκια είναι φρέσκα.

Υλικά για 8-10 άτομα:

1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα

2 αβγά

4 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη

1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα ψιλοκομμένα

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. κατίκι Δομοκού ή τσαλαφούτι

150 γρ. φέτα

1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο

Οδηγίες προετοιμασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Τάρτα με κολοκύθι και τυρί

Αφήνουμε εκτός ψυγείου τη ζύμη της τάρτας για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια με τα χέρια για να φύγουν τα πολλά υγρά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το τυρί, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τη ρόκα, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια λαδωμένη στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. ή σε μακρόστενη παραλληλόγραμμη. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τη γεμίζουμε με το μίγμα της γέμισης.

Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνεια της τάρτας.

Share.

About Author

813077 966215I like this post, enjoyed this one thanks for posting . 518429

  • 945129 55486Oh my goodness! an outstanding post dude. Thanks a whole lot Even so Im experiencing problem with ur rss . Do not know why Struggle to register for it. Can there be any person obtaining identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx 715972

  • Leave A Reply