Πρ. Παγκόσμιας Τράπεζας: Δεν επίκειται δάνειο προς την Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Δεν υπάρχουν επικείμενα σχέδια για δάνειο στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, εν μέσω των διαβουλεύσεων γύρω από το σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσφατο ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής έδειχνε ότι η συζήτηση ήταν πρόωρη και παρουσίαζε τις προϋποθέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Kim σχολίασε πως «δεν υπάρχει τίποτα το επικείμενο, αλλά είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίζουμε την Ελλάδα με τρόπους που την υποστηρίζουμε ήδη για περισσότερα από 5 χρόνια».

Όπως είπε, «εργαζόμαστε με την Ελλάδα, ήδη από την αρχή της θητείας μου το 2012, σε θέματα όπως η διασφάλιση μιας καλύτερης κοινωνικής προστασίας για τους πολίτες και η βελτίωση της κατάταξης στο Doing Business μέσω της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, κοιτάζοντας συγκεκριμένα στον τρόπο αντιμετώπισης της μακροχρόνιας ανεργίας».

Επίσης, «επενδύουμε μέσω του βραχίονα IFC για τον ιδιωτικό τομέα».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι «είχαμε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, «δεν υπάρχουν επικείμενα σχέδια. Και είναι γνωστό ότι οποιαδήποτε αντίστοιχη κίνηση, για παροχή δανείου προς την Ελλάδα, θα έπρεπε να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπόλοιπων πιστωτών της Ελλάδας και φυσικά του Διοικητικού Συμβουλίου μας».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Share.

About Author