Ληστές κρατούσαν 8 ομήρους επί τρεις ώρες σε τράπεζα στον Πειραιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ληστεία θρίλερ το μεσημέρι της Πέμπτης σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Χατζηκυριακού 27-31 στον Πειραιά, ενώ οι καταθέσεις των τριών πελατών και των πέντε υπαλλήλων αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Τέσσερα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα κράτησαν 8 ομήρους για 3 ώρες!

Καταθέσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν και από περίοικους που ωστόσο δεν αντελήφθησαν άμεσα ότι γινόταν ληστεία εντός του υποκαταστήματος. Την υπόθεση χειρίζονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες, εκτός από αντικείμενα που απέσπασαν από τις θυρίδες της τράπεζας που βρίσκονταν στον ημιυπόγειο χώρο, πήραν χρήματα και από τα ταμεία.

Για να μπορέσουν να εργαστούν ανενόχλητοι στο χώρο επί τρεις ώρες όπου βρίσκονταν οι θυρίδες της τράπεζας με τη χρήση οξυγόνου, οδήγησαν τους ομήρους σε υπόγειο χώρο του καταστήματος.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ήταν ένα μακρύκανο και ένα πιστόλι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, για τους οποίους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το μέσο με το οποίο διέφυγαν.

Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Το ιστορικό της ληστείας

Εισέβαλαν στο υποκατάστημα στις 14:00 και βγήκαν στις 16:49 από εκεί (τότε πατήθηκε το μπουτόν ειδοποίησης των αρχών) έχοντας ληστέψει μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι 4 δράστες μπήκαν με κουκούλες και μάσκες σιλικόνης, κράτησαν 5 υπαλλήλους και 4 πελάτες ομήρους και μπήκαν στο ημιυπόγειο που ήταν οι θυρίδες.

Εκεί με χρήση οξυγόνου, άνοιξαν δεκάδες θυρίδες και έκλεψαν σημαντικό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα και διέφυγαν.

Με την ίδια μέθοδο είχαν κινηθεί οι δράστες ληστείας, σε άλλο υποκατάστημα τις ίδιες τράπεζας, στη λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, στις 9 Αυγούστου 2017.

Οι άνδρες της Ασφάλειας πήραν καταθέσεις από τους ομήρους – πελάτες και υπαλλήλους – ενώ επεξεργάζονται το υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας και παρακείμενων επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

Share.

About Author