Εντολές Τσίπρα προς υπουργούς: Χαμηλοί τόνοι με ΔΝΤ, στόχος η συμφωνία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Ουάσινγκτον από σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου και ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης, για προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με το χρέος, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Απριλίου.

Αναμένεται να συναντηθούν με τους: Κριστίν Λαγκάρντ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Στίβεν Μνούτσιν, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πολ Τόμσεν.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη συμφωνία για το χρέος, με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους, με κεντρικό θέμα τα πλεονάσματα μετά το 2021.

Το οικονομικό επιτελείο έχει στις αποσκευές του την υπεραπόδοση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016 στο 3,3%, που αναγνωρίζει στην έκθεσή του και το ΔΝΤ.

Άλλωστε την άλλη εβδομάδα αναμένεται και η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να κλείσει το staff level agreement, εφόσον έχει υπάρξει συμφωνία ΔΝΤ-Βερολίνου, ώστε μετά από σύντομες συζητήσεις να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις και με τη σύγκληση ενός έκτακτου Eurogroup στις αρχές Μαΐου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Διαφορετικά θα πάμε στις 22 Μαΐου σε προγραμματισμένο Eurogroup.

Share.

About Author