Λεβέντης: Υπάρχει συμφωνία Μητσοτάκη με Γεννηματά- Προειδοποιητικές βολές Καραμανλή οι δηλώσεις Παπακώστα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν θα ψηφίσουμε τίποτα, ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα, γιατί αντίκειται στη φιλοσοφία μας. Τα αντίμετρα είναι απλώς το δέλεαρ. Αν ψηφίσω τα θετικά, εμμέσως εγκρίνω ταυτόχρονα και τα αρνητικά. Τα μέτρα-αντίμετρα, είναι σαν το σάντουιτς με τη μουστάρδα, δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, γι΄αυτό και δεν τα ψηφίζουμε», δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Ο Τσίπρας να μην περιμένει βοήθεια από εμάς, ίσως μόνο από όσους ψήφισαν μνημόνια, όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Εμείς μόνο την απλή αναλογική ψηφίσαμε, που ήταν και αίτημά μας.
Ο ίδιος στο μυαλό του έχει δύο αντιλήψεις: Η μία, να σηκώσει το σταυρό μέχρι τον Γολγοθά, με τον κίνδυνο όμως να γίνει ΠΑΣΟΚ και η άλλη να τα πετάξει όλα από πάνω του και να πάει σε εκλογές, για να αναγκάσει τον Μητσοτάκη να τα σηκώσει όλα αυτά.
Δεν μπορεί μόνος του να σηκώσει το βάρος. Δεν αποκλείω να ζητήσει ψήφο 180 βουλευτών στη Βουλή για τα μέτρα, ώστε να διαχυθεί η ευθύνη.»

«Βλέπω ότι ο Καραμανλής έχει αρχίσει προειδοποιητικές βολές. Η Παπακώστα, χωρίς πλάτες έκανε αυτό που έκανε; Μίλησε, ενώ ο Μητσοτάκης ήταν έτοιμος να τη διαγράψει. Υπάρχει διαφοροποίηση των Καραμανλικών, που λένε ότι για τον τόπο πρέπει να δείξουμε συναίνεση. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά.»

Αναφορικά με ενδεχόμενη συμμετοχή του σε οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης επεσήμανε:

«Δεν είπαμε εμείς ότι θα μπούμε σε οικουμενική κυβέρνηση. Δεν είναι η πρόθεσή μου τέτοια, να πάρω αξιώματα. Οικουμενική σημαίνει συνεννόηση και συναίνεση, για το καλό της χώρας. Δεν είναι ανάγκη να συμμετέχουμε εμείς, μιλάω για τα δύο μεγάλα κόμματα.»

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία Μητσοτάκη-Γεννηματά:

«Με τη ΝΔ υπάρχει μεγάλο χάσμα λόγω της διαφοράς απόψεων για το εκλογικό σύστημα. Έθεσα στον κ. Μητσοτάκη τα 9 σημεία και είπε ότι θα τα μελετήσει. Εκτιμώ πάντως, ότι ο Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει ήδη με το ΠΑΣΟΚ, κατασκευάζει το δεκανίκι του. Όταν ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, του 3-4%, πάει και ψηφίζει μπόνους 50 εδρών, τότε σημαίνει ότι έχει γίνει συμφωνία με τη ΝΔ.»

Share.

About Author