Το βιβλίο που συζητούν όλοι στη Γαλλία- Είναι ο Μακρόν ο “τέλειος άνδρας”;- Η σχέση με την 24 χρόνια μεγαλύτερη Μπριζίτ

by • 13/04/2017 • Breaking News, ΘΕΑΜΑComments (0)1012

Ο γάμος του Εμανουέλ Μακρόν με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη καθηγήτριά του, Μπριζίτ Τρονιέ, έχει απασχολήσει πολλάκις τα διεθνή Μέσα.

Αυτή τη φορά, ένα βιβλίο που παρουσιάζει τη ζωή που υποψήφιου για τη γαλλική προεδρία, αναφέρεται στις αντιρρήσεις των γονιών του Μακρόν για τον γάμο με την καθηγήτριά του.

Αποτέλεσμα εικόνας για τρονιε μπριζιτ μακρον

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε για τη ζωή του, όταν ο Εμανουέλ ήταν έφηβος ο πατέρας του απαίτησε από την Μπριζίτ Τρονιέ, μια παντρεμένη γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών, να μείνει μακριά από τον γιο του τουλάχιστον μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί. “Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα» απάντησε κλαίγοντας εκείνη. Η σχέση της με τον Εμανουέλ συνεχίστηκε και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007, αφού η Τρονιέ πήρε διαζύγιο.

Τίτλος του βιβλίου «Εμανουέλ Μακρόν: ένας τέλειος νέος άνδρας», με τις σελίδες του να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες που σίγουρα θα εξάψει τη φαντασία του κοινού, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 23 Απριλίου.

Εκείνη την εποχή, ο Εμανουέλ ήταν 16 ετών και εκείνη πλησίαζε τα 40. Ο έρωτάς τους άνθισε όταν η Τρονιέ του δίδασκε θέατρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για τρονιε μακρον

Η δημοσιογράφος Αν Φουλντά, που πήρε συνεντεύξεις από όλους, τον Μακρόν, τη σύζυγό του και τους γονείς του, γράφει ότι οι τελευταίοι σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι ο έφηβος γιος τους είχε επιλέξει για σύντροφό του την Τρονιέ –θα προτιμούσαν να φλέρταρε την κόρη της.

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ασφαλώς, όταν ο Εμανουέλ γνώρισε την Μπριζίτ, δεν ήταν δυνατόν να πούμε: όλα είναι μια χαρά» φέρεται να είπε η μητέρα του Μακρόν. Αργότερα, η ίδια προσπάθησε να «λογικέψει» την Τρονιέ: «Εσύ έζησες τη ζωή του. Εκείνος όμως δεν θα μπορέσει ν’ αποκτήσει παιδιά μαζί σου» της είπε.

Ενας εκπρόσωπος του Μακρόν, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το βιβλίο, είπε ότι λυπάται που η δημοσιογράφος δεν ζήτησε την άποψη του ίδιου και της συζύγου του όσον αφορά τις αντιρρήσεις των γονιών του για τη σχέση τους.

Το βιβλίο δεν διευκρινίζει πότε ακριβώς ο ρομαντικός δεσμός των δυο τους εξελίχθηκε σε ερωτική σχέση. Η Τρονιέ φέρεται να είπε ότι «δεν θα το μάθει ποτέ κανείς» γιατί «αυτό είναι κάτι που ανήκει σε μας, είναι το δικό μας μυστικό».

Αποτέλεσμα εικόνας για τρονιε μακρον

Ο ίδιος ο Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, κατήγγειλε τον «μισογυνισμό» που εκδηλώθηκε με τον γάμο του με την Τρονιέ. “Κανείς δεν θα έλεγε ότι είναι κάτι ασυνήθιστο αν είχε αντιστραφεί η διαφορά ηλικίας. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να δεχτούν κάτι που είναι ειλικρινές και μοναδικό», σχολίασε.

Παρά τους αρχικούς δισταγμούς τους, οι γονείς του Εμανουέλ δέχτηκαν τελικά την Μπριζίτ, την οποία μάλιστα η μητέρα του την χαρακτήρισε «αξιαγάπητη».

Το βιβλίο περιγράφει επίσης το πώς αντέδρασε η μητέρα Μακρόν όταν άκουσε τις φήμες ότι ο γιος της μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος. «Να το διαψεύσεις!» του είπε, αλλά εκείνος της απάντησε: «Ασφαλώς όχι, μητέρα. Με μια απάντηση απλώς θα συντηρήσω αβάσιμες και αδιάφορες φήμες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.