anatropinews.gr

Πρόοδο διαπιστώνει η Κομισιόν-Σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται οι συζητήσεις

Βήμα «σημαντικής προόδου στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ, ανέφερε ότι μετά τη νομοθέτηση των «σημαντικών» μεταρρυθμίσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο και την ολοκλήρωση της νομοθέτησης των προαπαιτούμενων μέσα στις επόμενες μέρες, οι θεσμοί και ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αμέσως μετά το Eurogroup είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επόμενη εκταμίευση.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η κ. Μπράιτχαρντ επανέλαβε ότι η Κομισιόν θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της, ωστόσο εναπόκειται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τους πιστωτές της Ελλάδας να αποφασίσουν σχετικά.

Αναφορικά με το ΔΝΤ, παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωση του Eurogroup, όπου σημειώνεται πως «μαζί με τη συμφωνία και την εφαρμογή της δέσμης μέτρων, αυτή η συμφωνία για το χρέος και οι επαρκείς διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Read Previous

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι πια απομονωμένη

Read Next

Φερχόφστατ: Μη ρεαλιστική η συμφωνία με την Ελλάδα