Υλικά
1 φλιτζ. πληγούρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. βραστό νερό
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1/3 φλιτζ. σταφίδα σουλτανίνα
1 φλιτζ. ρόδι
2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ βάλτε το πληγούρι με το αλάτι.Ρίξτε το νερό και σκέπαστε το μπολ με ένα πιάτο.Άφηστε το περίπου 30 λεπτά να μουλιάσει το πληγούρι και να απορροφήσει το νερό.Πρόσθεστε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τις σταφίδες, το ρόδι, το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο και ανακάτεψτε.Σέρβιρετε με φύλλα μαρουλιού ή μέσα σε μπολάκια.