Μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα δημοπρατήσει η κυβέρνηση- Ανακοινώσεις, απόψε, από το Ν. Παππά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποφασισμένη να ρυθμίσει συνολικά το τοπίο στα ιδιωτικά ΜΜΕ φέρεται η κυβέρνηση και φέρνει πολυνομοσχέδιο το οποίο προβλέπει 3 ή 4 άδειες τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον τρεις άδειες πανεθνικής εμβέλειας που σήμερα κατέχουν γνωστοί επχιειρηματίες των μίντια θα χαθούν και οι υπόλοιπες θα δημοπρατηθούν και ενδεχομένως θα αλλάξουν χέρια.

Σήμερα ο Νίκος Παππάς θα βρεθεί στην εκπομπή «Εντός Εκτός», στο κανάλι «The Press Project», η οποία θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON, στις 21:00 το βράδυ. Ο υπουργός Επικρατείας θα απαντήσει σε ερωτήσεις για τη «νέα ΕΡΤ» αλλά και για τα σχέδια της κυβέρνησης σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως μάλιστα αναφέρει και σχετική ανακοίνωση «Ο τηλεοπτικός σταθμός Ε θα μεταδώσει ζωντανά όλη τη συνέντευξη του TPP χωρίς να κάνει επιλογές τμημάτων ή άλλο σχολιασμό του παραγόμενου προϊόντος.

Ο Νίκος Παππάς θα δεχτεί και τις ερωτήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα που θα υποβληθούν μέσω του twitter χρησιμοποιώντας το #askTPP, μέσω της σελίδας του Facebook του ThePressProject αλλά και ερωτήσεις που θα υποβληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση press@thepresproject.gr.»

Τι θα γίνει με τα κανάλια
Το πολιτικό πλαίσιο της πολιτικής που θέλει να ασκήσει στον χώρο των ΜΜΕ έδωσε προ μερικών εβδομάδων από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρυθμίσει συνολικά το τοπίο στα ιδιωτικά ΜΜΕ και να περιορίσει την «ασυδοσία» των ολιγαρχών που όπως είχε αναφέρει «νέμονται χωρίς να πληρώνουν» το δημόσιο αγαθό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Ο ίδιος ο κ. Παππάς δήλωσε στην πρόσφατη ακρόαση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ ότι το νομοσχέδιο θα έλθει σύντομα στην Βουλή -μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Το βασικό που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο θα είναι η προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκχώρηση των αδειών λειτουργίας των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών. Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς θα προβλέπονται τρεις ή τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας μόνο αφού όπως εξήγησε ο υπουργός οι σταθμοί είναι ζημιογόνοι και η διαφημιστική αγορά έχει συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Πηγή:  iefimerida.gr

Share.

About Author