Ραχόϊ- Σαμαράς για… Podemos-ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10:00 το πρωί.
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, επισήμως η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, ωστόσο στόχος της επίσκεψης φαίνεται πως είναι η παροχή στήριξης στον Πρωθυπουργό, εν όψει των εκλογών στην Ελλάδα.

Οι δύο ηγέτες όρισαν το ραντεβού τους την Κυριακή στο Παρίσι, όπου βρέθηκαν για την πορεία που πραγματοποιήθηκε κατά της τρομοκρατίας.

Η σκοπιμότητα της επίσκεψης Ραχόϊ είναι προφανής: ο ισπανός πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στις ελληνικές εκλογές έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όπως παρατηρούν όλοι στην Ευρώπη, μία ευρεία νίκη του Αλέξη Τσίπρα ίσως προκαλέσει πολιτικό τσουνάμι που θα διεγείρει και τους Ισπανούς Podemos. Πρόκεται για το κόμμα του Pablo Iglesias που θεωρείται “αδελφό” με τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται ήδη πρώτο στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Ραχόϊ θα βρεθεί σε εκλογές πριν το τέλος του χρόνου και γνωρίζει πως οι πολιτικές ανακατατάξεις που μπορεί να ξεκινήσουν από την Ελλάδα θα επηρεάσουν και την τύχη του δικού του κεντροδεξιού κόμματος.

Share.

About Author