Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, Μπόλαρης, εντός -πιθανότατα- Βαρουφάκης και Λαπαβίτσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από τις αντιδράσεις τοπικών οργανώσεων και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης οι περισσότεροι απερχόμενοι βουλευτές που συμπορεύτηκαν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί μακρόν και ειδικά στην καταψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας και ήλπιζαν να ενταχθούν τα ψηφοδέλτιά του, μένουν εκτός ο ένας μετά τον άλλο.

Πρώτη η Ραχήλ Μακρή -στην οποία έγινε η πρόταση να είναι υποψήφια στα… Γρεβενά και όχι στην Κοζάνη, όπου είχε εκλεγεί το 2012- και ήδη συζητά την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο του νεοπαγούς κόμματος “Ρίζες” , η Χρυσούλα Γιαταγάνα, στην οποία προτάθηκε ο παροπλισμός του ψηφοδελτίου επικρατείας, ενώ η ίδια ζήτησε θέση στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά και Μάρκος Μπόλαρης, χωρίς ουσιαστικά καμία συζήτηση – εκτός κι αν ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάσει το βράδυ της Πέμπτης.

Σημειωτέον ότι ο Θόδωρος Παραστατίδης θα είναι υποψήφιος, αλλά στη… Β’ Θεσσαλονίκης, καθώς η νομαρχιακή οργάνωση του Κιλκίς απείλησε σύσσωμη με παραίτηση και αποχή από τις εκλογές, διαμαρτυρόμενη για τυχόν ένταξή του στη λίστα ου νομού.

Επίσης η Θεοδώρα Τζάκρη θα είναι στην Πέλλα με τα χίλια ζόρια, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της οργάνωσης αντιδρούσε, αλλά υποχώρησε μετά από απαίτηση της ηγεσίας και επειδή η περιφέρεια αυτή είναι 4εδρική, όπερ σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα μπορεί να πάρει και τις 4 έδρες, άρα μικρό το… κακό για τους τοπικούς φιλόδοξους παράγοντες.

Η μπάλα των αποκλεισμών φαίνεται να παίρνει και όποιους από τη ΔΗΜΑΡ θα ήθελαν να φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα η Ασημίνα Ξηροτύρη, η οποία καίτοι συμπλέει εδώ και καιρό με τη στρατηγική της Κουμουνδούρου και βοήθησε στην αλλαγή στάσης του Φώτη Κουβέλη για την προεδρική εκλογή, αλλά και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να έχει ελευθερία κινήσεων, βλέπει τώρα οι ορθάνοιχτες πόρτες να γίνονται… χαραμάδες.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι συζητήσεις για ενδεχόμενο υποψηφιότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ των δυο επιφανών οικονομολόγων, Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα.

Ο μεν πρώτος κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών, αν και το όνομά του είχε συζητηθεί και για το Επικρατείας.

Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Λαπαβίτσας ίσως συμμετέχει στην Ημαθία.

Πηγή: protothema.gr

Share.

About Author