“Κλειδώνουν” οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ- Ποιοί περνούν, ποιοί κόβονται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μαραθώνια συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής κατάρτισης ψηφοδελτίων, υπό τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να κλείσουν σήμερα οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Οι λίστες θα λάβουν τελική έγκριση αύριο από την κεντρική πολιτική επιτροπή του κόμματος και η μοναδική εκκρεμότητα θα είναι πλέον το ψηφοδέλτιο επικράτειας, για το οποίο άλλωστε οι προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος λήγουν αργότερα.

Τη σημερινή συζήτηση θα απασχολήσει κυρίως η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια βουλευτών, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ και είχαν ανεξαρτητοποιηθεί, καταψηφίζοντας μάλιστα στην προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διεργασίες πρέπει να θεωρούνται σίγουροι οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης, ενώ πιθανότατα δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη Ραχήλ Μακρή, που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το ερώτημα είναι για τον Μάρκο Μπόλαρη και την Θεοδωρα Τζάκρη, έως πού θα φτάσουν δηλαδή οι αντιρρήσεις της αριστερής πτέρυγας. Η ηγεσία θέλει και τους δυο στις λίστες και χει αποδεχθεί ότι στελέχη που είχαν περάσει από κυβερνητικές θέσεις στο παρελθόν δεν μπορεί να είναι σε μια κυβέρνηση της αριστεράς. Με αυτόν τον συμβιβασμό η συμμετοχή και των δυο, έστω με γκρίνιες φαίνεται θα εγκριθεί.

Στα ψηφοδέλτια θα είναι μάλλον και η έτερη προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα, ενώ αναμένεται να τεθεί και θέμα για την Ασημίνα Ξηροτύρη, που αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ. Η κυρία Ξηροτύρη διατηρεί άριστες σχέσεις με την Κουμουνδούρου και ήταν θιασώτης της συνεργασίας των δυο κομμάτων. Οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ την θέλουν και είναι πιθανό να υπάρξει συμπόρευση και συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια.

Το θέμα που αναμένεται να προκαλέσει τριβές είναι η είσοδος πασοκογενών στελεχών στα ψηφοδέλτια ανά την Ελλάδα. Η ένσταση που υπάρχει από πολλές πλευρές είναι η συνεργασία με παλιούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι οι περισσότεροι εξ όσων πρότεινε η Σοσιαλιστική Τάση των Αλέξη Μητρόπουλου και Πάνου Κουρουμπλή θα περάσουν.

Ο κ. Τσιπρας επιθυμεί και την ένταξη στις λίστες ενός ικανού αριθμού στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη. Στα τραπέζι έχουν πέσει πολλά ονόματα και μάλλον η πλειονότητα των ενδιαφερομένων θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια. Ανάμεσά τους είναι: η Μαρία Κυριακοπούλου στην Αχαΐα, η. Βούλα Τεκτονίδου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Κασσάρας στα Δωδεκάνησα, η Φρόσω Σπυράκη στη Β Αθήνας και άλλοι.

Share.

About Author

 • real.gr
 • enikos.gr

«Λέμε τι θέλουμε να κάνουμε για να το ξέρουν όλοι, τα κόμματα και οι αγορές. Αυτή την έννοια έχει η [...]

Καθώς η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν είναι επιτακτικώς απα [...]

Οι επενδυτές ανησυχούν για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας μετά τις εκλογές του Ιουνίου. [...]

Την Δευτέρα θα στείλει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών τις παρατηρήσεις-προτάσεις της στην ΤτΕ και το υπου [...]

Στα τελευταία επεισόδια του Survivor έχουμε δει τους παίκτες της ομάδας των Διασήμων να... [...]

Η αγαπημένη κωμωδία «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης»των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου... [...]

Δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ως οι δράστες της δ [...]

 • Sports

  • Σχετικα με εμας

   AnatropiNews

   Το anatropinews είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα με στόχο την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση των επισκεπτών του. Μπορείτε να μας βρείτε στα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα:

  • Εφημεριδες

  • Η φωτογραφια της ημερας

  Copyright © 2017 anatropinews. Created by  sitedesign.gr