Με “άρωμα εκλογών” η τρίτη ψηφοφορία και μετά…υπουργικό συμβούλιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο έχει συγκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς, στις 2 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και πολλοί λένε ότι δια αυτού του τρόπου ο πρωθυπουργός έχει προεξοφλήσει από χθες ότι είναι πρακτικώς αδύνατο να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και πως η χώρα οδεύει προς εκλογές.

Παρά τις δραματικές εκκλήσεις των προηγουμένων ημερών από κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες, αλλά και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, οι 12 ψήφοι οι οποίες απαιτείται να προστεθούν στις 168 που συγκέντρωσε κατά την δεύτερη ψηφοφορία ο μοναδικός υποψήφιος κ. Σταύρος Δήμας, μοιάζει δύσκολο έως αδύνατο να συγκεντρωθούν και να προκύψει το άθροισμα των 180 βουλευτών στην τρίτη -και τελευταία σε αυτή τη φάση- ψηφοφορία.
Στο κυβερνητικό επιτελείο διατηρούν κάποιες «αμυδρές», όπως χαρακτηρίζονται, «ελπίδες να επικρατήσει η λογική» και, όπως λένε χαρακτηριστικά, «να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους» οι βουλευτές εκείνοι, οι οποίοι, ενώ υποστηρίζουν ότι οι εκλογές είναι καταστρεπτικές για τη χώρα, επιμένουν στο «παρών» που είπαν στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες.

Share.

About Author