“Μαζί” στις εκλογές Τσίπρας και Κουβέλης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της εκλογικής συνεργασίας προχώρησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι πλέον επικοινωνούν απευθείας για το θέμα αυτό.

Όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς το βράδυ της Δευτέρας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος, τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές συνεργασίες. Η συζήτηση ανάμεσα στα δύο κόμματα, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι, φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να καταλήξει. Όμως, παράλληλα, οι φόβοι διαρροών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος παραμένουν. Ο Θωμάς Ψύρρας, η Νίκη Φούντα και ο Νίκος Τσούκαλης, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ μιας υπό όρους συναινετικής λύσης στο θέμα του Προέδρου και, την ίδια ώρα, εκφράζουν επιφυλάξεις για τη συμπόρευση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν… στη ζώνη υψηλού κινδύνου και δεν αποκλείεται να… αυτομολήσουν, αν όχι σήμερα, την ερχόμενη Δευτέρα κατά την τρίτη ψηφοφορία.

Αναλυτικότερα, σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται οι κ.κ. Τσίπρας και Κουβέλης να πραγματοποιήσουν συνάντηση όπου θα οριστικοποιηθεί η προεκλογική συμφωνία σε σχέση, τουλάχιστον, με τις προγραμματικές θέσεις. Όπως υπογράμμιζαν στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι απόψεις που εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters, εκφράζουν και τους ίδιους.

Οι βασικές κατευθύνσεις που τίθενται από τη Δημοκρατική Αριστερά στον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και μια νέα διαπραγμάτευση με στόχο μια άλλη συμφωνία με τους εταίρους.

Πριν όμως δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές, θα συνεδριάσουν τα κομματικά Όργανα για να αποφασίσουν σχετικά. Συγκεκριμένα, στη Δημοκρατική Αριστερά θα συγκληθεί τόσο η Κεντρική Επιτροπή, όσο και το Διαρκές Συνέδριο. Ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η ημερομηνία διεξαγωγής του και αυτή είναι το Σάββατο 3 Ιανουαρίου. Στο Διαρκές Συνέδριο, το οποίο προβλέπεται από το καταστατικό να συγκαλείται σε έκτακτες περιπτώσεις και στο οποίο συμμετέχει το σώμα των αντιπροσώπων του τελευταίου Τακτικού Συνεδρίου, θα αποφασιστεί η πορεία του κόμματος στο μέλλον και ειδικότερα η στάση του στην προεκλογική περίοδο.

Share.

About Author