Financial Times: Ο Σαμαράς ανακατεύει την τράπουλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο υπό πολιορκία πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε πρόταση συναίνεσης της τελευταίας στιγμής προκειμένου να πείσει βουλευτές της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν την κυβερνητική υποψηφιότητα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια συνεχή προσπάθεια να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές, την εμβάθυνση της ύφεσης και να δαμάσει τους νέους φόβους για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Έτσι ξεκινούν οι Financial Times το άρθρο τους με τίτλο «Ο Σαμαράς ανακατεύει την τράπουλα» μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Κυριακής.

Η αγγλική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά έγινε τη στιγμή που έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη.
Οι Financial Times στη συνέχεια περιγράφουν το περιεχόμενο του διαγγέλματος Σαμαρά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ανόδου στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ – όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – υπενθυμίζοντας ότι το αριστερό κόμμα θέλει να διαπραγματευτεί μια σημαντική διαγραφή του χρέους από τους διεθνείς πιστωτές.

Στη συνέχεια στο άρθρο γίνεται αναφορά στις αντιδράσεις των κομμάτων μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές και το κεντροαριστερό Ποτάμι υποδέχθηκαν θετικά την κίνηση του πρωθυπουργού αλλά χωρίς την στήριξη της μετριοπαθούς Δημοκρατικής Αριστεράς θα εξακολουθήσουν να λείπουν αρκετές ψήφοι για την εκλογή του κ. Δήμα» αναφέρει η Kerin Hope.

«Αν και η πρωτοβουλία Σαμαρά αυξάνει ελαφρώς τις ελπίδες εκλογής νέου Προέδρου, η προσφορά του πρωθυπουργού έρχεται πολύ αργά (και μετά από ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς) για να πετύχει» σημειώνει ο Wolfgang Piccoli της Teneo Intelligence.

Οι FT καταγράφουν, τέλος, την αρνητική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα και το νέο γύρο κόντρας που ξέσπασε την Κυριακή με τη σειρά ανακοινώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικά στελέχη για την υπόθεση Χαϊκάλη.

Share.

About Author

 • real.gr
 • enikos.gr

«Λέμε τι θέλουμε να κάνουμε για να το ξέρουν όλοι, τα κόμματα και οι αγορές. Αυτή την έννοια έχει η [...]

Καθώς η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν είναι επιτακτικώς απα [...]

Οι επενδυτές ανησυχούν για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας μετά τις εκλογές του Ιουνίου. [...]

Την Δευτέρα θα στείλει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών τις παρατηρήσεις-προτάσεις της στην ΤτΕ και το υπου [...]

Στα τελευταία επεισόδια του Survivor έχουμε δει τους παίκτες της ομάδας των Διασήμων να... [...]

Η αγαπημένη κωμωδία «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης»των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου... [...]

Δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ως οι δράστες της δ [...]

 • Sports

  • Σχετικα με εμας

   AnatropiNews

   Το anatropinews είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα με στόχο την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση των επισκεπτών του. Μπορείτε να μας βρείτε στα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα:

  • Εφημεριδες

  • Η φωτογραφια της ημερας

  Copyright © 2017 anatropinews. Created by  sitedesign.gr