6,8 μονάδες υπέρ ΣΥΡΙΖΑ [εκτίμηση] δίνει η Metron Analysis στα Παραπολιτικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σημαντικές πολιτικές ανατροπές και νέα δεδομένα, καταγράφει το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Metron Analysis για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της Νέας Δημοκρατίας. Το Ποτάμι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6,1%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 4,9%, την ώρα που η Χρυσή Αυγή «περιορίζεται» στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,5%.

Προβάδισμα 6,8 μονάδων διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή των έγκυρων ψηφοδελτίων στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Δείτε αναλυτικά την εκτίμηση ψήφου των κομμάτων:

Νέα Δημοκρατία: 26,1%

ΣΥΡΙΖΑ: 32,9%

ΠΑΣΟΚ: 4,7%

ΑΝΕΛ: 4,7%

Χρυσή Αυγή: 6,3%

ΚΚΕ: 6,8%

Ποτάμι: 8,5%

ΛΑΟΣ: 2,8%

Άλλο κόμμα: 7,2%

Από 3,4 % «λαμβάνουν» το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και για πρώτη φορά «εμφανίζεται» στον πίνακα ο ΛΑΟΣ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 2%. Ακόμη 9,2% απαντούν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα, 17,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι η «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν «Δεν θα ψηφίσω».

Στο ερώτημα «αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν θα υπάρξει, έναντι των 33% που πιστεύει πως μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και 9% που απαντούν ΔΞ/ΔΑ.

Τέλος, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά «Κανέναν».

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου. Στην προηγούμενη της ίδιας εταιρείας που έγινε το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου, για λογαριασμό επίσης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε προβάδισμα 2,6 μονάδων…

Share.

About Author