Θεοδωράκης: “Το Ποτάμι θα εγγυηθεί την κυβερνητική σταθερότητα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ποσοστό που πήρε το Ποτάμι στις ευρωεκλογές σχολίασε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, μία μέρα πριν το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό που έλαβε το κόμμα είναι…
πολύ μικρό, για να αλλάξει κανείς τη χώρα, αλλά «πολύ μεγάλο για ένα κόμμα που δεν υπήρχε».
Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε και για τη θέση που θα έχει το Ποτάμι σε ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό στο μέλλον, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι μία δύναμη που θα μπορεί να εγγυηθεί την κυβερνητική σταθερότητα, κάτι, όμως, που αφήνει εξίσου ανοικτά τα ενδεχόμενα να συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν έχω 5% ή 6% θα είμαι ουρά. Εάν ένας τέτοιος φορέας έχει 12% και ο κυβερνήτης (το πρώτο κόμμα) έχει 25% ή 27% θα υπάρχει ουρά; Όχι, θα υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε έντονη κριτική στους πολιτικούς, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να έχουν ένα σχέδιο για το πως θα διορθώσουν το πρόβλημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν να έρθουν κάποιοι από τη Νέα Υόρκη, από τις Βρυξέλλες να μας πουν ότι πρέπει να απολύσουμε τις καθαρίστριες. Έπρεπε να είχαν τη δύναμη να γίνουν και δυσάρεστοι, να εκπονήσουν ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Αυτή είναι η μεγάλη τους αδυναμία. Φάνηκαν ανίκανοι ως προς το να προτείνουν λύσεις για τη χώρα». «Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι πάμε καλά, την ώρα που έχουμε μείωση στις εξαγωγές», είπε ο κ. Θεοδωράκης, αναφέροντας ότι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξαγωγών.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει για Πρωθυπουργό τον «κανένα».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε τα πέρι στήριξης του εγχειρήματός τους από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, επαναλαμβάνοντας πως το Ποτάμι δεν έχει προστάτες ούτε συμφέροντα από πίσω του.
Τέλος, η είσοδος στο αυριανό ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού, στο Λαύριο, δεν θα είναι δωρεάν αφού το κόμμα επιθυμεί να μαζέψει κάποια χρήματα για το πρόγραμμά του.

Share.

About Author