Βενιζέλος: “Ο Παπανδρέου οφείλει ιστορικά να μιλήσει για τις Κάννες”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναφερόμενος στο παρασκήνιο της Συνόδου των Καννών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε το τι έγινε στις Κάννες «το ξέρουμε πάρα πολύ καλά όσοι ήμασταν παρόντες. Και ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει, γιατί οφείλει ιστορικά να μιλήσει. Και θα πούμε όλη την αλήθεια.

»Αλλά δεν θέλω παιδαριώδεις αφέλειες και αθλιότητες του τύπου ο Μπαρόζο, οι Αμερικάνοι, ο Ομπάμα, η CIA, οι κακοί Γερμανοί, επέβαλαν την αλλαγή της κυβέρνησης», προσέθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το Μάιο του 2010, όταν μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, πρότεινε στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για να θέσει τη Νέα Δημοκρατία προ των ευθυνών της.

Η πρότασή του ωστόσο απορρίφθηκε «επειδή στελέχη κοντά στον κ. Παπανδρέου τον έπεισαν ότι πρέπει να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος, γιατί θα βγούμε σε λίγους μήνες από το πρόγραμμα και να πάρουμε εμείς τη δόξα».

Σημείωσε ότι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε ότι χρειάζεται συνεργασία, δέχτηκε με γενναιοδωρία να αφήσει την πρωθυπουργία.

Αναφερόμενος στην επιλογή Παπαδήμου, είπε ότι τον έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα ενημέρωσης, ο επιχειρηματικός κόσμος, που ήθελε να υπάρξει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία ενός πρωθυπουργού που θα παρείχε κάποια εχέγγυα εγκυρότητας, ιδίως στο εξωτερικό.

 

 

Share.

About Author