ΝΕΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσπάθεια να διαψεύσει τις σαφείς καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών που κάνουν λόγο για κανονική εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση επιχειρεί να κάνει το επίσημο κόμμα που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «διανομή τροφίμων στους αστέγους εντός του νοσοκομείου» σημειώνοντας ότι «οι διευθυντές και κάποιοι γιατροί του νοσοκομείου έδιωξαν τους Ελληνες, για να μην πάρουν τρόφιμα και ρούχα από την Χ.Α. και είχαν φέρει ρομά, με τους οποίους γέμισαν το πάρκο»..

Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η δράση ξεκίνησε οργανωμένα από τα γραφεία της τοπικής μας και κατέληξε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου ήταν και το προκαθορισμένο ραντεβού για την διανομή των προϊόντων στους συμπολίτες μας. Αρχικά, προμηθεύσαμε με τρόφιμα άστεγους, εντός του νοσοκομείου. Όταν κατευθυνθήκαμε στο χώρο συναντήσεως εκτός του νοσοκομείου, διαπιστώσαμε ότι οι διευθυντές και κάποιοι γιατροί του νοσοκομείου έδιωξαν τους Ελληνες, για να μην πάρουν τρόφιμα και ρούχα από την Χρυσή Αυγή και είχαν φέρει ρομά, με τους οποίους γέμισαν το πάρκο.»

Και συνεχίζει: «Εκτός, λοιπόν, από τις απαράδεκτες και τραγικές αντισυγκεντρώσεις που διοργανώνουν εναντίον του κινήματος μας, όταν εμείς μοιράζουμε τρόφιμα σε ΜΟΝΟ Ελληνες συμπολίτες μας, τώρα διώχνουν και τους Ελληνες άστεγους για να μην δεχτούν βοήθεια από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αρχισαν δε αμέσως μετά να προκαλούν με σκοπό να δημιουργήσουν θέμα, για να δικαιολογήσουν την κλήση που ήδη είχαν κάνει στην αστυνομία. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει η περιοχή από αστυνομικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ δεν είχε διαπραχθεί τίποτα το παράνομο.»

Ομως, δεν τεκμηριώνουν πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πρόλαβαν οι γιατροί να οργανωθούν, να διώξουν τους Ελληνες άστεγους που δεν εξηγούν πως βρέθηκαν στο νοσοκομείο και γιατί δέχθηκαν να φύγουν τόσο εύκολα. Επίσης, δεν εξηγούν που βρέθηκαν οι ρομά που γέμισαν τον τόπο.

Η καταγγελία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων

Για το περιστατικό η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλει την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής, κάνουν λόγω για ευθύνες για την ασφάλεια του νοσοκομείου και καταλήγουν: Εξω οι φασίστες από τα νοσοκομεία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σήμερα και περί τις 11.00 πμ, ομάδα περίπου 25 φασιστών με τις γνωστές φαιές στολές με το σήμα της ΧΑ εισέβαλαν στο Νοσοκομείο μας. Αρχικά, και ώσπου να γίνουν αντιληπτοί, φωτογραφήθηκαν στην είσοδο, ενώ προχώρησαν και επίσης φωτογραφήθηκαν στη Γυναικολογική Κλινική.

Αναγκάστηκαν να φύγουν κατόπιν της συντονισμένης αντίδρασης της κοινότητας του νοσοκομείου καθυβριζόμενοι από υγειονομικούς και πολίτες που μαζεύτηκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Το Συμβούλιο Διοίκησης που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε, και κατόπιν παρεμβάσεώς μας, πολύ σωστά κάλεσε την αστυνομία, ώστε να διαφυλαχθεί Ο ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΣΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση:

Το Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο – χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ασφάλεια της εισόδου έχουν σημαντική συλλογική αλλά και προσωπική ευθύνη για τυχόν εγκληματικές ενέργειες κατά μεταναστών, ή άλλων συμπολιτών μας, εφ’ όσον επιτρέψουν στο μέλλον την είσοδο σε ροπαλοφόρους και κρανοφόρους αλήτες.

Τις προηγούμενες ημέρες και για πολλοστή φορά ήλθαν στα επείγοντα τραυματίες, Έλληνες και μετανάστες, που είχαν υποστεί δολοφονικά χτυπήματα από τους εν λόγω ‘κυρίους’. Τους αυτουργούς αυτών των τερατωδών πράξεων, όχι μόνον δεν τους δεχόμαστε στο νοσοκομείο μας για να κάνουν την μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους, αλλά τους απεχθανόμαστε και τους πολεμάμε.

Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, τους συγγενείς των ασθενών μας και όλο το λαό της ηρωϊκής Κοκκινιάς σε μαζική συμμετοχή στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το Σάββατο το μεσημέρι (12), στο Περιβολάκι.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Το ιστορικό της εισβολής

Κανονική εισβολή έκαναν σήμερα το πρωί πολλοί χρυσαυγίτες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα.

Η εισβολή έγινε γύρω στις 11 το πρωί, και από τις δύο πύλες του νοσοκομείου. Οι μισοί μπήκαν από την κεντρική είσοδο και οι υπόλοιποι μπήκαν στο πίσω κτίριο, όπου στεγάζονται κλινικές όπως η παιδιατρική, η γυναικολογική και η καρδιολογική.

Τόσο οι ασθενείς όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό παρακολουθούσαν αρχικά άναυδοι τα μέλη της Χρυσής Αυγής να μπαίνουν στους θαλάμους νοσηλείας και να τραβούν φωτογραφίες των ασθενών, αλλά και να φωτογραφίζονται μεταξύ τους.

Στην πολύ λογική ερώτηση, «τι κάνετε εδώ» η απάντηση των εισβολέων ήταν: «Κάνουμε έρανο για να αγοράσουμε τρόφιμα για τους άστεγους».

Η αρχική απορία έγινε οργή και συντονισμένα γιατροί και νοσηλευτές τούς ζητούσαν να φύγουν αμέσως αποδοκιμάζοντάς τους.

Παράλληλα κλήθηκε και η αστυνομία η οποία έφτασε περίπου την ώρα που τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχωρούσαν χωρίς να γίνει καμία σύλληψη ή έστω προσαγωγή.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Share.

About Author