anatropinews.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Απο την 28η Οκτωβρίου 1940, η χώρα μας όχι μόνο αντιστέκεται σθεναρά στις στρατιωτικές δυνάμεις της φασιστικής Ιταλίας αλλά τις υποχρεώνει σε άτακτη υποχώρηση. Η ανατροπή αυτή  ενισχύει την εδραίωση της βρετανικής επιρροής στην βαλκανική, γεγονός που  ανησυχεί τον Χίτλερ επειδή επηρεάζει αρνητικά τα επιθετικά  του σχέδια κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Παρακολουθώντας επί πέντε μήνες την σύμμαχό του  Ιταλία  αντί να επικρατήσει στην χερσόνησο εξασφαλίζοντας τα πλευρά του ,  να ηττάται συνεχώς από τους Έλληνες,   υποχρεώνεται  να στραφεί  κατά της βαλκανικής και ιδιαίτερα κατά της Ελλάδας για να  ξεκαθαρίσει την περιοχή από την εχθρική γι’ αυτόν, παρουσία των Βρετανών.
 
Την Κυριακή, 6 Απριλίου 1941 και ώρα 05.15΄, το 3ο Ράϊχ χωρίς προηγουμένως να τηρήσει τα διπλωματικά προσχήματα, δηλαδή να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις ή να αποστείλει έστω ένα τυπικό τελεσίγραφο, επιτίθεται απρόκλητα κατά της  Ελλάδας  Ένα τέταρτο αργότερα – στις 05.30΄-  κι΄ ενώ μαίνονται ήδη οι μάχες στα σύνορα  ο Γερμανός πρεσβευτής παρουσιάζεται στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον αφήνει κατάπληκτο  γνωστοποιώντας του  ότι τα γερμανικά στρατεύματα …προσβάλλουν εκείνη τη στιγμή την χώρα με σκοπό την εκδίωξη από αυτήν των Βρετανικών δυνάμεων –  έτσι απλά και υπεροπτικά …
    Η Ελλάδα νικήτρια μεν αλλά εξαντλημένη απο τον πεντάμηνο πόλεμο και χωρίς εφόδια  , απο τη μία στιγμή στην άλλη , βρίσκεται ν’ αντιμετωπίζει ταυτόχρονα αλλά θαρραλέα  δύο ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις : την φασιστική Ιταλία στην Αλβανία και την ναζιστική Γερμανία στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
     Στις 27 Απριλίου καταλαμβάνεται η Αθήνα . Στον ιστό της Ακρόπολης. υποστέλλεται η ελληνική σημαία και στην θέση της επαίρεται η πολεμική σημαία του 3ου Ράϊχ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ: ΠΑΝΟΣ Θ. ΤΖΙΦΑΣ

Read Previous

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Read Next

ΥΠΕΣΤΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ & ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.