ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: 8 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500.000 ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΚΗ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταπέλτης ήταν για τον Ακη τσοχατζόπουλο, το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων καταδικάζοντας τον σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η δίκη άρχισε όταν ο πρώην υπουργός Ακ. Τσοχατζόπουλος πέρασε την πόρτα του Εφετείου, λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης εν μέσω ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ο πρώην υπουργός βρέθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ανακριβή «πόθεν έσχες».

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006.

Στην αγόρευσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης κκ. Γ. Παγορόπουλος και Π. Κοτσαλής επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίουν και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη-Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την υπόθεση των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, λογοδοτεί για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Πιο συγκεκριμένα το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν στην παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.

Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και αντιτείνει στο «κατηγορώ» της δικαιοσύνης ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Share.

About Author

Leave A Reply