anatropinews.gr

JEEP CHEROKEE: ΠΑΓΚ.”ΠΡΕΜΙΕΡΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.

Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Cherokee, έδωσε στη δημοσιότητα η Jeep, επιβεβαιώνοντας όλες τις πληροφορίες, που έκαναν λόγο για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο. Η στιγμή έφτασε για τη Jeep να αντικαταστήσει το Cherokee και παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία να του προσδώσει έναν λιγότερο «σκληροπυρηνικό» και off road χαρακτήρα. Ο λόγος έχει να κάνει φυσικά με τη γενικότερη προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων του μοντέλου και έτσι, θα δούμε μια νέα και πιο «ασφάλτινη» πλατφόρμα, αλλά και ένα νέο και πιο ελαφρύ Σύστημα τετρακίνησης, που θα ταιριάξει με τη νέα πλατφόρμα. “Εν αρχή ην” η φρέσκια και εντελώς διαφοροποιημένη, σε σχέση με το παρελθόν, εμφάνιση του μοντέλου. Η Jeep -σε μια περίοδο που διενεργεί τους τελευταίους ελέγχους ασφάλειας- έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες του Cherokee, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο New York Auto Show, πριν λανσαριστεί, στο τέλος του έτους, στην παγκόσμια αγορά.

Ξεχωρίζουμε λοιπόν τα μακρόστενα μικρών διαστάσεων εμπρόσθια φωτιστικά, που πλαισιώνουν την τονισμένη μάσκα της Jeep με τις 7 κάθετες γραμμές, ενώ ο προφυλακτήρας φέρει μεγάλες εισαγωγές στο κάτω τμήμα του και μια αλουμινένια ποδιά.
Στο πλάι, διακρίνονται οι στρογγυλεμένες γραμμές της πίσω κολόνας της οροφής, αλλά και οι μικρότερες σε μέγεθος γυάλινες επιφάνειες. Τα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, δίνουν και μια έξτρα off road πινελιά στο όλο σχήμα, το οποίο πάντως γενικότερα θα αποπνέει μια πιο «ασφάλτινη» -και αεροδυναμική- αύρα.
Το νέο Cherokee θα βασιστεί πάνω σε διαφορετική πλατφόρμα από πριν, η οποία είναι η ίδια με αυτή του σεντάν Dodge Dart, ενώ προέρχεται από την Alfa Romeo Giulietta. Διαθέτει Γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ σίγουρα δεν θα είναι τόσο «hardcore» όσο στα προηγούμενα Cherokee. Από την άλλη, ειδικά για το Cherokee η πλατφόρμα αυτή θα φέρει τετρακίνηση, ενώ θα έχει και την ειδική ενισχυμένη ανάρτηση για τις πιο hardcore off road επιλογές. Σίγουρα, με τη νέα αυτή πλατφόρμα το Cherokee θα κερδίσει στο κομμάτι του βάρους και θα είναι πιο ελαφρύ από πριν, κερδίζοντας παράλληλα σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.Η Jeep δεν έδωσε στοιχεία για τα μηχανικά σύνολα που θα κινούν το νέο Cherokee. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να δούμε έναν “μικρό” βενζινοκινητήρα (1.8 λίτρων από την Alfa Romeo) για την Ευρώπη, καθώς και diesel κινητήρες 2 και 3 λίτρων, ενώ για την αμερικάνικη αγορά προβλέπεται ένας 2.4-TigerShark και ένας V6 3.2 λίτρων.
Πηγή: Auto Triti

Read Previous

“ΣΧΕΔΙΑ” Η ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Read Next

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ: ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ” ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ