O ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ “ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ” ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στην κατάθεση κοινής πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής που θα αναλάβει να εξετάσει το ρόλο που έπαιξε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, προχωρούν σήμερα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
 
Μάλιστα προκειμένου οι εξελίξεις να επιταχυνθούν, την Κυριακή άνοιξε εσπευσμένα η Βουλή προκειμένου, με την εποπτεία του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου να ετοιμαστεί το κείμενο της πρότασης της προανακριτικής και να κατατεθεί άμεσα προς συζήτηση.
 
Είναι προφανές πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης συμφωνούν στην αναγκαιότητα της άμεσης διαλεύκανσης της υπόθεσης και της απόδοσης των όποιων ευθυνών αναλογούν, κάτι εξάλλου που έδειξαν και τις αμέσως προηγούμενες ημέρες με τις δηλώσεις των στελεχών τους, το δε ΠΑΣΟΚ και με τη διαγραφή του κυρίου Παπακωνσταντίνου.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες στην κοινή τους πρόταση προς τη Βουλή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναφέρουν πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε «και το κίνητρο και τη δυνατότητα για νόθευση εγγράφου».
 
Στην πρόταση θα ζητείται η σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει νοθευτεί ή όχι το κείμενο της «λίστας Λαγκάρντ».
 
Με βάση το καταστατικό της Βουλής η πρόταση απαιτεί το λιγότερο 30 υπογραφές, θα την υπογράψουν δε οι βουλευτές των τριών κομμάτων.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο κείμενο θα υπάρχει αναφορά και για το θέμα της παραγραφής και συγκεκριμένα θα αναφέρεται πως επ’ αυτού θα αποφανθεί η επιτροπή.
 
Ωστόσο, τα κόμματα της συγκυβέρνησης απορρίπτουν τα επιχειρήματα πως το αδίκημα για το οποίο φέρεται να έχει διαπράξει ο κ. Παπακωνσταντίνου (δηλαδή την αφαίρεση από τη λίστα των ονομάτων και των αναφορών στους λογαριασμούς των δύο ξαδέρφων του και των συζύγων τους) έχει παραγραφεί.
Οι απόψεις έγκριτων νομικών και στελεχών της κυβέρνησης συγκλίνουν στο ότι δεν τίθεται καν θέμα παραγραφής, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί κοινοβουλευτική περίοδος η… Βουλή της μιας μέρας, τον Μάιο, αλλά και επειδή το αδίκημα που ενδέχεται να καταλογιστεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών δε βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των υπουργικών αρμοδιοτήτων του και ενδεχομένως έτσι υπάγεται στην κοινή δικαιοσύνη.
 
Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές διαδικασίες και συζητήσεις επί της πρότασης πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό της Βουλής. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Θα συζητηθεί μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα.
Πηγή: protothema.gr
Share.

About Author

 • real.gr
 • enikos.gr

«Λέμε τι θέλουμε να κάνουμε για να το ξέρουν όλοι, τα κόμματα και οι αγορές. Αυτή την έννοια έχει η [...]

Καθώς η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν είναι επιτακτικώς απα [...]

Οι επενδυτές ανησυχούν για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας μετά τις εκλογές του Ιουνίου. [...]

Την Δευτέρα θα στείλει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών τις παρατηρήσεις-προτάσεις της στην ΤτΕ και το υπου [...]

Στα τελευταία επεισόδια του Survivor έχουμε δει τους παίκτες της ομάδας των Διασήμων να... [...]

Η αγαπημένη κωμωδία «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης»των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου... [...]

Δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ως οι δράστες της δ [...]

 • Sports

  • Σχετικα με εμας

   AnatropiNews

   Το anatropinews είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα με στόχο την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση των επισκεπτών του. Μπορείτε να μας βρείτε στα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα:

  • Εφημεριδες

  • Η φωτογραφια της ημερας

  Copyright © 2017 anatropinews. Created by  sitedesign.gr