ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαστάσεις πολιτικού τσουνάμι λαμβάνει η όζουσα υπόθεση της λίστας Λανγκάρντ μετά την αποκάλυψη ότι η αυθεντική λίστα

που παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών από τη Γαλλία περιλαμβάνει 600 επιπλέον ονόματα μεγαλοκαταθετών της HSBC από την λίστα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Hot Doc.Την πληροφορία μετεφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η κυρία Βαλαβάνη αποκάλυψε ότι η νέα λίστα που παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών από τις γαλλικές αρχές περιέχει 600 ονόματα Ελλήνων καταθετών της HSBC που δεν υπήρχαν στην μέχρι σήμερα φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο, αργόρεα διευκρίνησε ότι την πληροφορία είχε αναφέρει, προηγουμένως, δημοσιογράφος που βρισκόταν στο πρωϊνό του Αντ1.

«Στην καινούρια λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν 600 ονόματα παραπάνω σε σχέση με την παλιά. Ευσταθούσαν αυτά που λέγονται ότι έγινε αντικείμενο επεξεργασίας» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Πιθανόν να βγουν κάποια πράγματα, αλλά το μεγάλο πρόβλημα του μαύρου χρήματος στην Ελβετία δεν ξέρω αν θα αντιμετωπιστεί».

H υπόθεση, πάντως, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις καθώ ςο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει τους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο για “πειραγμένη λίστα”, καταγγελία που έδειξαν να ασπάζονται και στελέχη της ΝΔ, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Μάκης Βορίδης.

Τις επόμενες ημέρες, όπως είχε αναφέρει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. παπαδημούλης η αξιωματική αντιπολίτευση σκέφτεται να φέρει στη Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, την οποία έχουν δεσμευθεί ότι θα στηρίξουν και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχουν επιπλέον ονόματα στη λίστα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί προδήλως σε δύσκολη θέση, ενώ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην συναινέσουν στη σύσταση προανακριτικής και η ΝΔ και η Δημ.Αρ.

Share.

About Author