Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Ιπποκράτους η σύμπλευση του Φώτη Κουβέλη και του Αλέξη Τσίπρα στο μείζον πολιτικό θέμα της απλής αναλογικής. Ο πρόεδρος της Δημ.Αρ επιμένει στην πρότασή του και έχει βρει θετικούς αποδέκτες στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου, αν και το ευοίωνο κλίμα διαταρράχθηκε από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημ.Αρ να μην προσέλθει στο Φόρουμ για την δημιουργία της Κεντροαριστεράς, από το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέβλεπε στην έναρξη μιας πιο στενής συνεργασίας -γιατί όχι και κοινής εκλογικής καθόδου, έλεγαν ορισμένοι- των δύο κομμάτων.

Ο κ. Κουβέλης δεν προσέρχεται στο Φόρουμ, κι αυτό εκτιμήθηκε από κάποιους ως “βλεφάρισμα” προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ο πρωθυπουργός λέει “όχι” στο αίτημα για απλή αναλογική κι ενώ όλοι πίστευαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετούνταν κι αυτός αρνητικά, δεδομένου ότι στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται ως πρώτο κόμμα κι έχει κάθε λόγο να επιμένει στον ισχύον εκλογικό σύστημα που δίνει στον πρώτο μπόνους 50 εδρών, η Κουμουνδούρου όχι μόνο απαντά θετικά στην πρόταση Κουβέλη αλλά ετοιμάζει πρόταση στη Βουλή.

Κατ’  ανάγκη ή κατ’  επιλογή -μένει να το διαπιστώσουμε- ΣΥΡΙΖΑ και Δημ.Αρ θα συμπλεύσουν, ενώ δεν περνά απαρατήρητο ότι ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου υψώνει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν τον ακολουθούν. Το ίδιο συμβαίνει και με την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου που προτιμά να ξεχνά, πλέον, τον κ. Κουβέλη όταν ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Βεβαίως, η προσέγγιση προκαλεί αμηχανία και στα δύο κόμματα. Στη Δημ.Αρ οι κ.κ Χατζησωκράτης, Μαργαρίτης και Μπίστης διαφωνούν κατηγορηματικά, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ Λαφαζάνης και Στρατούλης δεν κρύβουν τις έντονε ςεπιφυλάξεις τους, αν και επιμένουν να ομιλούν για κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας.

 

Share.

About Author