anatropinews.gr

ΤΟ ΖΑ

Το πιθανότερο επομένως είναι να τον ανακοινώσουν αμέσως μετά το Ζάππειο 2. Μέχρι τότε οι «διαρροές» και η ονοματολογία θα κυριαρχούν στις ειδήσεις.
Δείχνει πιθανή η απομάκρυνση του Παπακωνσταντίνου από την Κυβέρνηση και όχι απλά η μετάθεση του σε άλλο Υπουργείο. Ο Πάγκαλος φαίνεται ότι δεν θα συμμετέχει στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο, καθώς δεν αποκλείεται να έχει κάποιο ρόλο. Το χαμηλό προφίλ και η ήπια αυτοκριτική που καλλιεργούσε τον τελευταίο καιρό, χάλασαν από τη συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα.
Από εκεί και πέρα το «εκσυγχρονιστικό μπλοκ» περιμένει υπουργοποιήσεις, πιθανόν και η Βάσω. Η λογική που φαίνεται ότι επικρατεί είναι οι λαλίστατοι βουλευτές να πάρουν ενεργό ρόλο, να διαχειριστούν «καυτές πατάτες» αντί να πιέζουν την Κυβέρνηση. Ο Ραγκούσης δείχνει αμετακίνητος, το ίδιο και ο Βενιζέλος, ο Παπουτσής, ο Πεταλωτής. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά. Πολλοί θα βιαστούν να «κάψουν» ονόματα ή να προεξοφλήσουν καταστάσεις, έμπειροι άλλωστε οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι σε ανάλογες πολιτικές περιόδους…

Πολλές κυρίες της Κυβέρνησης φαίνεται ότι θα αποχωρήσουν, αλλά το αίνιγμα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στην κυβέρνηση θα είναι σίγουρα, με κάποιες πληροφορίες να μιλούν ακόμη και για μετακόμιση του στην Καραγιώργη Σερβίας. Είναι ένα σοβαρό ερώτημα κατά πόσο θα επιβραβευτεί ο «πιο καλός ο μαθητής» της τρόικας.
Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Πάντως από την ανακοίνωση των ονομάτων θα φανεί και κατά πόσο η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει και σε –κάποιας μορφής- αναδιάρθρωση άμεσα ή αν θα συνεχίσει στην ίδια φιλοσοφία εφαρμογής του Μνημονίου. Αν ακούσουμε πολλούς «αναλώσιμους» θα έχει κλειδώσει και η αναδιάρθρωση…

Read Previous

ΔΙΧΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ- ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Read Next

Ο …ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΖΑΚ ΓΑΛΥΦΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΟ GQ